Hoe maak ik een Google Ads account

Hierbij een beschrijving hoe je een Google Ads account maakt.

BEDRIJFSOPTIMALISATIE

2 min read

Stap-voor-stap handleiding: Hoe maak ik een Google Ads account

Stap 1: Ga naar de Google Ads-website

Open je internetbrowser en ga naar de Google Ads-website. Typ 'Google Ads' in de zoekbalk en klik op de eerste link die verschijnt.

Stap 2: Klik op 'Nu starten'

Op de Google Ads-website zie je een groene knop met de tekst 'Nu starten'. Klik op deze knop om het proces te starten.

Stap 3: Log in met je Google-account

Als je al een Google-account hebt, vul dan je e-mailadres en wachtwoord in en klik op 'Inloggen'. Als je geen Google-account hebt, klik dan op 'Account maken' en volg de stappen om een nieuw Google-account aan te maken.

Stap 4: Kies het doel van je advertenties

Google Ads biedt verschillende doelen, zoals meer websiteverkeer genereren, producten verkopen of potentiële klanten bereiken. Kies het doel dat het beste past bij jouw behoeften door erop te klikken.

Stap 5: Voer jouw bedrijfsinformatie in

Vul de gevraagde bedrijfsinformatie in, zoals de naam van je bedrijf en de URL van je website. Deze informatie helpt Google Ads om jouw advertenties beter af te stemmen op je doelgroep.

Stap 6: Selecteer je targetinginstellingen

Geef aan welke locaties, talen en valuta je wilt targeten met je advertenties. Als je bijvoorbeeld een lokaal bedrijf hebt, kun je een specifieke stad of regio kiezen om alleen daar te adverteren.

Stap 7: Stel je budget in

Bepaal hoeveel geld je wilt besteden aan je advertenties. Google Ads biedt verschillende budgetopties, zoals dagelijkse of totale budgetten. Selecteer de optie die het beste bij jouw behoeften past en vul het bedrag in.

Stap 8: Maak je eerste advertentie

Het is tijd om je eerste advertentie te maken. Geef je advertentie een aantrekkelijke titel en schrijf een boeiende tekst die je doelgroep zal aanspreken. Voeg ook relevante zoekwoorden toe die overeenkomen met de producten of diensten die je aanbiedt.

Stap 9: Kies je betalingsmethode

Selecteer een betalingsmethode om je advertenties te betalen. Google Ads accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards of bankoverschrijvingen. Volg de instructies op het scherm om je betalingsgegevens in te voeren en te bevestigen.

Stap 10: Controleer en activeer je advertenties

Voordat je advertenties live gaan, kun je een laatste controle uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles correct is ingesteld. Controleer je budget, targetinginstellingen en advertentie-inhoud. Als alles naar wens is, klik dan op 'Advertenties activeren' om je advertenties te starten.

Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol een Google Ads account aangemaakt. Je kunt je account beheren door in te loggen op je Google Ads-dashboard en daar de prestaties van je advertenties en campagnes te bekijken. Vergeet niet om je advertenties regelmatig te controleren en optimaliseren voor de beste resultaten. Veel succes met je Google Ads-campagnes!