Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Meer gratis bezoekers naar je website? Ontdek hoe zoekmachine optimalisatie jouw online vindbaarheid kan boosten en zorg dat je gezien wordt.

Wil je weten wat SEO precies is? Lees dan verder!

SEO staat voor "Search Engine Optimization", wat eigenlijk betekent dat we dingen doen om ervoor te zorgen dat een website hoog staat in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Stel je voor dat je een groot magisch boek hebt waarin je alles kunt vinden wat je zoekt. Maar er zijn zoveel boeken in de magische bibliotheek dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste boek te vinden. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken!

Met SEO (Zoekmachine Optimalisatie) doen we allerlei trucjes om ervoor te zorgen dat jouw website beter en gemakkelijker te vinden is in de magische bibliotheek van het internet. We zorgen ervoor dat de titels en de woorden in de tekst op de website goed en duidelijk zijn, zodat het magische boek jouw website herkent als relevant wanneer iemand zoekt naar iets dat te maken heeft met jouw website. We voegen ook speciale code toe aan de website om ervoor te zorgen dat het magische boek alle belangrijke informatie in jouw website kan vinden en begrijpen.

Op deze manier kunnen mensen die iets zoeken in de Noordkop, zoals bijvoorbeeld "leuke activiteiten in Den Helder" of "beste restaurants in de Noordkop", jouw website gemakkelijker vinden tussen alle andere websites die er zijn in Den Helder en de Noordkop. Het is een beetje alsof we een toverstaf gebruiken om ervoor te zorgen dat de magische bibliotheek jouw website belangrijk en speciaal vindt in de Noordkop. En dat is heel handig, want hoe hoger jouw website in de zoekresultaten staat, hoe meer mensen hem zullen zien en bezoeken!

Wat is Zoekmachine Optimalisatie (SEO)?

Hoe gaan wij jouw vindbaarheid verbeteren?

Hierboven worden het "trucjes" genoemd, maar het zijn eigenlijk vrij simpele verbeteringen. SEO bestaat uit twee onderdelen: On-page SEO en Off-page SEO.

On-page SEO heeft te maken met alles wat je op je eigen website doet om ervoor te zorgen dat deze beter wordt gevonden in zoekmachines. Het omvat het optimaliseren van de inhoud, titels, meta-tags en afbeeldingen op je website.

Dit helpt zoekmachines zoals Google om te begrijpen waar je website over gaat en deze relevanter te maken voor mensen die zoeken naar gerelateerde onderwerpen. On-page SEO is als het verzorgen van de binnenkant van je huis, het zorgen dat alles netjes en georganiseerd is, zodat bezoekers er graag verblijven.

On-Page SEO

Off-Page SEO

Off-page SEO daarentegen, heeft te maken met alle activiteiten buiten je eigen website die van invloed kunnen zijn op de zichtbaarheid ervan in zoekmachines. Dit omvat bijvoorbeeld het krijgen van links van andere websites naar jouw website, ook wel bekend als linkbuilding.

Het idee hierachter is dat wanneer andere websites naar jouw website linken, zoekmachines dit interpreteren als een teken van vertrouwen en autoriteit. Ze zien jouw website als waardevol en relevant, waardoor je hoger kunt ranken in zoekresultaten. Off-page SEO is als het krijgen van complimenten van anderen over jouw huis, waardoor anderen het meer waarderen en bezoeken.

Dus, on-page SEO gaat over wat je op je eigen website doet, terwijl off-page SEO gaat over activiteiten die buiten je website plaatsvinden, zoals het verkrijgen van links van andere websites. Beide zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed presteert in zoekmachines en gemakkelijk gevonden kan worden door mensen die zoeken naar de informatie die jij biedt.

Ons team

De dagen van een one man show liggen ver achter ons, en nu zitten we klaar om jou te helpen. Laat ons je meeslepen in een wereld van succes en groei. Jouw droom, onze expertise.

Lennard

Eigenaar: steekt z'n (grote) neus overal tussen maar hij weet ook wel iets van marketing.

Chris

Branding Specialist: weet het altijd mooi te vertellen en nog mooier te maken.

Lisa

SEO Specialist: Lisa is echt bizar goed in haar werk, wat een uitslover!

Walid

Junior Ads Specialist: Houdt zich bezig met het dagelijks beheren van campagnes.

Onze diensten

Bij ons eerste consult draait alles om jou en jouw doelen. Samen schetsen we een beeld van wat jij belangrijk vindt en creëren we een strategie op maat. Van branding tot social media en alles daartussenin, wij hebben de perfecte mix van ingrediënten om jouw bedrijf te laten groeien. Vaak bestaat de strategie uit (een combinatie) van de volgende onderdelen: